Nittiotalet top 10 – plats 8 – Sommaren i city 1990

Plats 8 på min lista över mina mest minnesvärda händelser från nittiotalet går till gruppen Angel och deras sommarplåga från 1991 ”Sommaren i city 1990”.

Ett litet utdrag ur låten för er som inte kommer ihåg:

”Jag minns det som igår, fast det redan gått ett år. Aaaha
För en sekund så fanns du här.
Jag kan se dig framför mig, i mina tankar ser jag dig. Aaaha
Och om du ändå vore här.
Dina ögon var så blå, men jag visste inte då.
Att det skulle bli vi två

Sommaren i city 1990 kommer du ihåg mig?
Minns du vad som hände, minns du vad du sa,
när du träffade mig?
Kommer du ihåg mig, 1990 sommaren i city?
Minns du var vi va? minns du vad vi sa?”

Gruppen Angel var en ”one hit wonder” men deras låt Sommaren i city 1990 kommer föralltid vara starkt förknippade med nittiotalet för mig. Inte för dess kvalitet utan det enkla faktum att titeln innehåller 1990 och att jag kommer ihåg hur denna låt spelades till örona blödde på i början av nittiotalet. Numera spelas den bara på sjaskiga ställen…