Nittiotalets bästa filmer

Nittiotalet försåg oss med en rad bra filmer, som antagligen kommer leva kvar i många decennier framöver. Det här är några som kan vara värda att nämnas:

–    Pulp Fiction. Nittiotalets förmodligen kändaste och mest uppmärksammade film. Tarantino är i sitt essä medan John Travolta och Uma Thurman tvistar med blasé uttryck på en amerikansk eat-in.
–    French Kiss. En otroligt gripande historia om Luc och Kate som möts och omedelbart ogillar varandra på ett flyg till Frankrike. Den eventuellt mest romantiska film som gjorts, i sin enkelhet.
–    Medan du sov. Ännu en härlig nittiotalsproduktion, med ett oerhört mysigt soundtrack och oväntat välfångade karaktärer.
–    De hänsynslösa. En klassiker bland klassiker; Mr Pink och gänget gick upp på filmduken med avsikten att göra ordentlig skada, och lyckades.
–    Romeo och Julia. Inte bara nittiotalets största kärleksfilm, utan förmodligen även världshistoriens största (eller åtminstone kändaste) kärlekshistoria. I den här versionen av Baz Luhrman utspelar sig historien i ett modernt Verona där tv, neonrör, nyhetssändningar och populärmusik sätter en underbar prägel på historien. Omistligt!